19 Eylül 2012 Çarşamba

Kışlık Hazırlık 2 - Kavanozda Domates


Kışlık hazırlık deyince herkesin aklına ilk gelen domates olsa gerek yada ben çocukluğumdan beri Eylül aylarında domatesle haşır neşir olunan bir evde büyüdüğümden sanırım bence öyle...

Bu sene de geleneği bozmadık yumurta domateslerimizi (şekilleri yumurtaya benzediğinden), kavanozlarımızı ve tabii yeni aldığımız kapaklarımızı hazır ederek işe koyulduk.

Malzemeler:
  • Yumurta domates
  • Tuz
Yapılışı : 

Önce domateslerimizi yıkayıp 2 ye böldük , kabuklarını soymadık. Biz rondo yerine rendeyi tercih ediyoruz çünkü rondodan geçirilen domatesler köpük köpük oluyor ve lezzeti bozuluyor kanısındayız. Kabuklarını soymayınca rendede işimiz kolay oluyor elimizde sadece kabuk kalana kadar domatesleri rendeledik.



Ardından miktarına göre (bu sene 50 kilo domatesin hakkından geldiğimizi gururla söyleyebilirim) büyükçe bir tencereye domatesleri alıp kaynattık, tuzunu da ilave edip suyunu çektirip altını kapattık.

Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapaklarını kapattık (geçen yıldan kullandığımız kapakları kullanmadık gevşedikleri için yenilerini aldık). Hemen ters çevirip müsait bir yerde soğumaya bıraktık. Soğuduğunda muhafaza edeceğimiz yere nakil oldular  :)



İşte kışın yazınki gibi domates tadını alarak afiyetle yemek hazırlamak için kavanozda domatesleriniz hazır ...

Bende böyle miss gibi kavanozda domates yapıcam diyenler, şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder