Yılbaşı sofrasının bana göre cazibeli ikramıydı bu tatlı ... Normalde klasik kabak tatlısının yüzüne bakmayanlardan biri olarak, sütlü bir tatla birleşince nefis birşey ortaya çıkıyor diyebilirim.
Malzemeler (6 büyük , 6 küçük kup çıkıyor)
- 1 kg. bal kabağı
- 10-12 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- Süslemek için hindistan cevizi , normal ceviz içi veya şam fıstığı
Muhallebi için;
- 1 kg. süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 pkt. vanilya
Yapılışı
İlk iş olarak kabaklarımızı küçük parçalara ayırıp bir sudan geçirelim ardından pişireceğimiz tencereye alıp üzerine şekeri ilave edelim böyle birkaç saat beklesinler. Sonrasında suyunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Ilıklaştığında rondodan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Bu arada muhallebi için tüm malzemeyi bir başka tencerede karıştırıp, pişirelim bir-iki fokurdadığında altını kapatalım
Servis yapacağımız kaba alta muhallebi üzerinede kabak püresi gelecek şeklinde dolduralım , isteyenler tam tersinide yapabilir keyfinize kalmış. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerini hindistancevizi , normal ceviziçi veya şam fıstığı ile süslerek servis yapabilirsiniz.
Bence son derece kolay hazırlanabilen bu tatlı hem tam mevsimlik hemde hamurlu tatlılarla kıyaslandığından çok hafif ..
Şimdiden afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder