8 Haziran 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Ayşekadın Fasülye


Yaz mevsiminde sofraların baştacı zeytinyağlılar ve sağlıklı olmasa da hayatımızdan tamamen çıkarmakta zorlandığımız kızartmalardır. Bir Egeli kadar olamasa da anneciğim de zeytinyağlılar konusunda uzmandır. 

Kızım ek gıdaya başladığında ilkbahardı ve yaz mevsimi geldiğinde tüm gıdalardan tattırmaya özen gösteriyorduk. Zeytinyağlı olarak en rahat yedirdiğimiz ayşekadın fasülye olmuştu ve özellikle ılıkken çok güzel yediğini keşfettik. Geçen gün annem yine kızım yesin diye yapmış. Torunları olduğundan beri bizleri gözleri görmez oldu zaten onun için pişiriyor, alıyor ve onun için geziliyor hep :))  (gerçi ben bu durumdan çok memnunum çok hoşuma gidiyor)


Ben de hazır annem pişirmiş hemen fotoğraflıyım ve blogda paylaşayım dedim.




MALZEMELER

1 kg. Ayşekadın fasülye
2 orta boy soğan
4 büyük domates
5 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kesme şeker (bir çay kaşığı kadar toz şekerde olur)
Tuz

YAPILIŞI

 Fasülyelerin kılçıklarını kontrol edelim varsa temizleyelim. Verev şeklinde keselim. Pişirme tenceremizin en alt kısmına küçük küçük doğradığımız soğanları üzerine fasülyelerimizi aralarına sarımsak tanelerini serpiştirerek dizelim. En üste rendelediğimiz domateslerimizi daha sonrasında bir kasede zeytinyağı ve şekeri karıştırıp üzerine dökelim. Tuzunu da ilave edip, kısık ateşte pişirelim.
 Piştiklerine kanaat ettiğimizde kapağını açık bırakmazsak parlak olurlar. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder