5 Ağustos 2013 Pazartesi

Deniz Börülcesi


MALZEMELER

2 Bağ Deniz Börülcesi
5- 6 Bardak Su
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Limon
1-2 Diş Sarmısak



YAPILIŞI

 Deniz Börülcelerinin kirli kök kısımlarını kesip ardından bol suda yıkıyoruz. Bir tencerede kaynattığımız suyun içerisine atıp 10-15 dakika pişiriyoruz. Yumuşayan börülceleri soğuk suyun altından geçirip kılçıklarını ayıklıyoruz (ucundan yakaladığınız kılçığı, börülceyi çok sıkmadan kolayca çekip çıkartabilirsiniz.)

 Sosu için bir limonu sıkıp içine dövülmüş sarmısakları ilave ediyoruz isteyen sirke de kullanabilir. Bu karışımı börülcelerle birleştiriyoruz . Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapabilirsiniz.

Not: Deniz börülcesi kendinden tuzlu olduğı için tuz eklenmesine gerek kalmıyor.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder