7 Ağustos 2013 Çarşamba

Deniz Fasülyesi





Deniz fasülyesi kolayca hazırlanan ve lezzeti de memnun edecek bir Ege otu ... Denizin kıyısında gel-git olaylarının yaşandığı alanlarda yetişen bu bitki oldukça tuzlu yani pişirirken ekstradan tuz ilave edilmesine gerek kalmıyor.


  
MALZEMELER
  • 1/2 kg. Deniz Fasülyesi
  • 5 Bardak Su
  • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Yarım Limon
YAPILIŞI

 Derince bir kabın içinde suyumuzu kaynatalım, ardından yıkayıp küçük parçalar halinde kopardığımız fasülyelerimizi suya atalım. 10-15 dk. yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Yumuşamış fasülyelerimizi soğuk suyun altından geçirip, zeytinyağı döküp limon sıkarak servis edebiliriz. Dileyen zeytinyağı - limon yerine sarmısaklı yoğurt , kırmızı pulbiberle de servis yapabilir.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder