22 Ocak 2013 Salı
Kestaneli İç Pilav
Yılbaşı soframızın ana yemeği, baştacı kestaneli pilav ve kızarmış tavuk idi. Bu sunumu ilk düşündüğümde kızarmış tavuk aslında iç pilavla doldurularak yapılacaktı ancak hem menünün kalabalık olması hem hazırlıkların bir gün içine sığdırılmaya çalışılması sebebiyle birazcık tembellik edip işin kolayına kaçtık.
İç pilav olarak da hazırlayabileceğiniz son derece lezzetli olan kestaneli pilavı tarifi ise şöyle ;
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kase haşlanmış kestane
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
Tuz, Yenibahar, Karabiber
2 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
YAPILIŞI
Pirinçlerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra ılık tuzlu suda beklettik, ardından pilav tenceresine tereyağımızı alıp dolmalık fıstıklarımız kavurduk. Süzdüğümüz pirinçleri de ilave ederek onları da bir iki çevirdik. Dolmalık üzümleri ve suyunu ekledik. Pilavımız pişmeye yakın önce baharatları damak tadımıza göre kattık en son olarak haşlanmış kestaneleri ilave ederek şöyle bir karıştırdık. Altını kapattık ve dinlenmeye bıraktık.
Serviz tabağına aldıktan sonra kızarmış tavukla beraber ikram ettik.
Hem pratik hemde görsel olarak şık bir sunum yapayım diyenler için oldukça pratik ve hoş bir ana yemek diye düşünüyorum.
Şimdiden afiyet olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder