22 Ocak 2013 Salı
Meyaneli Kabak
MALZEMELER
1 kilo kabak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için dereotu
YAPILIŞI
Kabaklarımızın kabuklarını tırtıklıyoruz (böyle bir tarif de duymamışsınızdır eminim, yani soyuyoruz da tam soymuyoruz hani o işlemi yapıyoruz.1 dk. lık işi tarif edicem diye ne çok kıvrandım)... Halka halka doğrayıp haşlıyoruz, yumuşadıktan sonra suyunu süzüp bir çatal ile eziyoruz. Başka bir küçük tencereye sıvıyağ, tereyağ ve unu koyup kavuruyoruz, ezdiğimiz kabaklarıda ilave ederek 5 dk. kadar da beraber kavuruyoruz. Ilındıktan sonra sarımsaklı yoğurdu da katarak servis tabağına transfer ediyoruz. Üstü ince kıydığımız dereotlarıyla süslendikten sonra soframızdaki yerin alıyor.
İşte size bir pratik tarif daha , şimdiden afiyet olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder