25 Mart 2013 Pazartesi

Hindistan cevizli Kurabiye




 En sevdiğim kurabiyedir kendisi :) Hem tadı hemde kolay bayatlamıyor oluşuyla favorimdir..

Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta
  • 7 y.k. pudra şekeri
  • 5 y.k. hindistan cevizi / ayrıca yarım kase üzeri için
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Yapılışı

 Yumuşak margarini , yumurtaların sarısını (beyazları bir kasede ayrırın üzerine gerekicek), 5 yemek kaşığı hindistan cevizini, 7 yemek kaşığı pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu un ile güzelce yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayan kıvamda olmalı. Ardından tepsiye yerleştirmek için ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp önce yumurta beyazına sonra da hindistan cevizine batırıp yağlı kağıdınıza yerleştirin . Çok sıkışık olmasın çünkü pişerken büyüyorlar :)


 Pişirme süresi fırına göre değişsede orta rafta 25-30 dakikada pişiyorlar.

 Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder