23 Mart 2013 Cumartesi

Mantı



Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 sb. un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Göz kararıyla su (yumuşak olmayan katı bir hamur elde edilmeli)
İç harcı;
  •  500 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • Karabiber , tuz
Üzeri için;
  • Yoğurt
  • Sarmısak
  • Domates püresi yada salça
  • Tereyağ
  • Kırmızıpulbiber , nane
  • Tuz

Yapılışı

 Hamuru için malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz. Birkaç bezeye ayırıp kenara alıyoruz. Ardından soğanımızı rendeleyip , tuz ve kıymayı bir iç harç haline getiriyoruz. Ayırdığımız hamur bezelerini oklava ile açıyoruz. 2 parmak eninde şeritler keserek küçük kareler elde ediyoruz. Her parçanın ortasına leblebi kadar kıymalı harç koyup ister üçgen , ister bohça şeklinde kapatıyoruz. Üzerlerine biraz un serperek yapışmalarını önlüyoruz.

 Derince bir tencerede su kaynatıp makarna gibi pişiriyoruz. İstediğiniz miktarda yoğurt, ezdiğiniz sarmısak ve tuzu karıştırıp servis esnasında üzerine döküyoruz.Bir tavada erittiğimiz tereyağına damak tadınıza göre salçalı yada sadece kırmızıbiberli, naneli sos yapıp üstüne gezdiriyoruz.

Afiyet olsun ...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder