23 Mart 2013 Cumartesi

Mantı ve Oyun Zamanı

 Malum mevsim kış, hem apartmanlarda yaşıyor olmak hem de tek çocuk sahibi olunca kızımın oyun ve arkadaşlık kurma gibi istekleriyle nasıl baş ederim diye düşünüyordum.Oturduğumuz apartmanda komşum aynı zamanda çok sevdiğim arkadaşım ve küçük oğluyla (kızımla aralarında 9 ay var) her hafta bir araya gelmeye özen gösterdiğimiz bir oyun günümüz var, artık bir komşumuzu ve onun kızımdan 5 ay büyük kızını da dahil ederek minik oyun günümüzü bir oyun grubu haline getirdik.

 Haftada bir gerçekleştirdiğimiz bu buluşmalarda uzun uzadıya sofralar hazırlamıyorduk ama yeni dahil olan üyemizin için marifetlerimizi konuşturmak istedik . Çocukların döküp saçmadan kolayca yiyebileceği, kalsiyum ve protein alabilecekleri hemen herkesin çok severek yediği mantıda karar kıldım. Pazartesi günü annemle beraber epeyce bir mantı açtık ve bir kaç poşet yaparak dolaba attık böylece çarşamba günü için hazır etmiş olduk.



 Menümüz oldukça küçüktü :)
 Mantı , Sebzeli tepsi böreği ve tatlı olarak da Dr. Otker Wolke Limonlu Kek  tabi mantının yanında mutlaka turşu , çocukların ellerine de tutuşabileceğimiz salatalık ve de domates :)


 Genelde mantı açtığımızda o gün tükettiğimizden poşetleyip dolaba atma konusunda biraz acemi çıktık . Mantıları kapadıktan sonra genişce bir yerde sererek biraz kurumalarını beklemek en iyisi çünkü taze taze poşete konduklarında yapışabiliyorlar :)


Wolkeyi denemek uzun zamandır aklımdaydı , amacım bu yumuşacık keki pasta yaparken pandispanya olarak kullanmaktı. İyiki de denemişim yumuşacık, hafif, süper birşey ...



                         Limonlu kek için limonla yapılabilecek güzel bir marmelat çok yakışabilir.
 

                                                Sebzeli börek ise patates ve havuçluydu

Wolkenin tarifi kutusunda yapımı çocuk oyuncağı , mantı ve sebzeli börek tarifleri ise takip eden blog postlarda ...

Herkese şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder