Malzemeler
4 adet yufka
3 adet patates
3 adet iri havuç
2 yumurta
2 sb. bardağı süt
4/3 sb. sıvı yağ
Çörek otu ve susam
Tuz isteğe göre karabiber
Yapılışı
İlk
iş olarak patateslerimizi soyup,haşlanmak üzere tenceremize alıyoruz,
ardından havuçlarımızı rendeleyip teflon bir tavada yarım çay bardağı
sıvı yağda soteliyoruz.Sıvı harçımız için yumurtaları, sütü ve sıvıyağı
karışım haline getiriyoruz birazda tuz ilave ediyoruz. Haşlanmış
patateslerimizi ezip bir kaba aldıktan sonra, fırın tepsimizi yağlayıp
yufkaları aralarına hem sıvı harçımızdan sürerek hem patates, havuçlu
harçtan koyarak seriyoruz. En üste kalan sıvı harçtan dökerek , çörek
otu ve susam serpiyoruz. 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar
pişiriyoruz.
Not: Patates ve havuça tuz ilave etmeyi unutmayalım :)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder