4 Nisan 2013 Perşembe

Bezelye Salatası



 Bezelyeyi çok severim, bu salatayı ilk kez geçen yılbaşında denedim ve çok sevdim. Bu sebeple de kardeşim yurtdışından geldiğinde hazırladığım sofrada yerini aldı.

Malzemeler

  • Bezelye (Ben bir kutu konserve kullandım, dondurulmuş yada tazesini haşlayarakta olur)
  • 1 orta boy soğan
  • Sıvıyağ
  • Dereotu, maydanoz
  • Baharat (Tuz, karabiber,az miktarda kimyon,kırmızıbiber)

Yapılışı

Soğanı küp küp ya da söğüs olarak doğranıp sıvıyağda kavruyoruz, ardından sudan geçirdiğimiz konserve bezelyeleri ekleyip soteliyoruz.Baharatları ilave edip altını kapatıyoruz. İnce kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder