18 Nisan 2013 Perşembe

Buğday Salatası



 Bizim evde çocukluğumdan bu yana aşurelik buğday adı üzerinde ya aşurede ya da baba memleketim Malatya'nın yöresel yemeği olan Malatya Tarhanası yemeğinde tüketilmiştir. Son birkaç senedir hem sağlıklı  hem de lezzetli olmasından dolayı salatasını hazırlamaya başladım. Şansıma kızımda bu salatayı çok seviyor (gerçi dereotlarını ayırıyoruz ama olsun) Geçenlerde yine evde olan malzemelerden yapmıştım , hemen fotoğraflayıp blogda paylaşayım dedim , işte tarifi ...

MALZEMELER

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 4-5 adet salatalık turşusu
  • 1-2 adet havuç
  • 1  adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3-5 dal maydanoz
  • 3-5 dal dereotu
  • 3-5 dal taze nane
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz

 

YAPILIŞI

 Aşurelik buğdayları suda iyice yıkadıktan sonra haşlanmaları için üzerine geçecek şekilde su koyup tenceremize alalım. Buğdayımız haşlanırken diğer malzemelerimizi hazırlamaya koyulalım. Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım , havuçlarımızı rendeleyelim ardından sırayla diğer malzemeleri büyüklükleri birbirine yakın olacak şekilde hazır edelim.

 Buğdaylarımızın rengi şeffafa döndüğünde piştiklerini anlıyıp makarna süzgeciyle süzelim, üzerinden su geçirip karışım kabımıza alalım. Tüm malzemeyi ilave edip, yağını, limonunu, tuzunu da ekleyelim. Damak tadınıza göre ekşi sevenler nar ekşiside ilave edebilirler. Sunum için büyük bir salata tabağı kullanabileceğiniz gibi küçük cam kaselerle de misafirlerinize çıkarabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Eline sağlık, buğday salatasını biz de çok severiz. Üstelik bu küçük kaplarda sunum da çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim , teşekkürler :)

      Sil