16 Aralık 2013 Pazartesi

Şeker Hamurlu Kurabiye




Şeker hamurlu kurabiye son yıllarda epeyce popüler hale geldi, ben kızımın doğumunda tebrik için gelen misafirlerime neler ikram edebilirim diye araştırma yaparken keşfetmiştim.. Hoşuma giden bu sevimli atıştırmalıkları yaparken çokca eğleniyorum hatta yeni doğum yapan veya doğum günü kutlası olan sevdiklerime hediye olarak da götürüyorum.

İşte Tarifi;


MALZEMELER

1 Adet Yumurta
150 gr. Tereyağı (oda sıcaklığı)
1,5 Su bardağı un (biraz daha fazla isteyebilir azar azar ilave edersiniz)
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Çay kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı toz zencefil
1 Limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI

Tüm malzemeyi ele fazla yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz ardından 30 dakika beklemesi için buz dolabına kaldırıyoruz.

Bekleme süresinin sonunda nispeten önceki haline göre daha yoğunlaşmış olan hamuru yarım santim eninde açıyoruz dilediğimiz bir kurabiye kalıbı kullanarak şekil veriyoruz. Eğer çubuklu yapmayı düşünüyorsanız çubukları pişirmeden önce takmalısınız. Ben fırın tepsisine yağlı kağıt kullandığım için şekillendirdiğim kurabiyeleri dikkatlice yağlı kağıdı üzerine naklediyorum.

Yaklaşık olarak 20-25 dk. 175 derecelik fırında orta katta pişiriyoruz. Fırından çıktıklarında ise uygun bir yerde soğumaya bırakıyoruz.

Dekorasyon konusuna gelince tamamen hayal gücünüze kalmış. Şeker hamurlarını nişasta serptiğiniz bir yüzeyde merdane ile açıp kurabiye kalıplarınızla şekillendirin arka yüzeylerine süreceğiniz şekerli su yada sadece su ile soğumuş olan kurabiyelerine yapıştırabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun ..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder